Nalazite se ovde: Start » Zaštita podataka

POLITIKA PRIVATNOSTI VEB SAJTA

Ova politika privatnosti odnosi se na obradu podataka na veb sajtu www.ikor-serbia.rs.

Odgovorna lica
Rukovalac obrade ličnih podataka je: https://www.ikor-serbia.rs/podaci-o-firmi.html.

Rukovalac se može kontaktirati preko sledećeg linka https://www.ikor-serbia.rs/kontakt.html.

Uvod
Prilikom posete našoj veb stranici ostavljate za sobom određene digitalne tragove. Neki od tih tragova mogu nam omogućiti da donesemo određene zaključke o vama, čak i ako to za date stranice nije praktično ni mogućeniti je predviđeno. U nastavku ćemo vas informisati šta možete očekivati u odnosu na Vaše lične podatke prilikom posete našoj veb stranici.

Možete da koristite naš veb sajt tako da mi ne saznamo Vaš identitet ili da ne pokušamo da ga saznamo. Za lične podatke ("digitalne tragove") koji se generišu prilikom posete veb sajtu smatra se i IP adresa. IP adresa je broj računara (ili pametnog telefona, tableta ...) koji identifikuje računar na internetu. Kod prenosa veb stranica preko Interneta, moramo znati IP adresu računara koji pristupa toj veb stranici. Međutim, mi ne znamo identitet korisnika i nije nam cilj da ga saznamo.

Poseta našoj web-stranici
Kada pristupite našem veb sajtu www.ikor-serbia.rs, vaš pretraživač u pozadini automatski šalje informacije na server naše veb stranice. Ove informacije se privremeno spremaju u takozvani log fajl. Vaša IP adresa nije uvek prikupljena ili sačuvana kod nas. Prikupljanje i skladištenje se odvijaju samo u skraćenom i stoga anonimnom obliku.

Sledeće informacije se prikupljaju kada posetite našu veb stranicu bez vaših radnji:

  • datum i vreme pristupa,
  • naziv i URL pozvane datoteke,
  • veb stranica sa koje se vrši pristup (URL referer),
  • pretraživač koji se koristi i, ako je primenljivo, operativni sistem vašeg računara i ime vašeg provajdera pristupa.

Ovi podaci su nam potrebni zato što se:

  • mora osigurati neometano uspostavljanje konekcije sa veb stranicom,
  • moraju procenjivati i kontrolisati sigurnost i stabilnost sistema,
  • na taj način ostvaruju razne druge administrativne svrhe.

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti nam dozvoljava da prikupljamo vaše podatke u ove svrhe. Naš legitimni interes proizilazi iz gore navedenih razloga za prikupljanje podataka.

Ni u kom slučaju ne koristimo prikupljene podatke u svrhu donošenja zaključaka o vama. Ti podaci će biti brisani nakon 7 dana.

Osim toga, naš veb sajt koristi tzv. kolačiće (“cookies”) i druge usluge. Detalji se mogu naći u odeljcima "Kolačići" i "Alati za analizu".

Prijave putem e-maila
Ukoliko koristite ovu opciju, ćuvaćemo sve informacije o vama koje se nalaze u prijavi, kao što su:

  • propratno pismo,
  • biografija,
  • sertifikati,
  • opis poslova / profil,
  • reference, specijalna obuka, volonterski rad.

Vaša dokumentacija se snima putem SSL enkriptovane konekcije, tako da su vaši podaci zaštićeni od svakog neovlašćenog pristupa ili menjanja tokom prenosa podataka.

Kolačići (“cookies“)
Koristimo kolačiće na našem sajtu. To su male datoteke koje vaš pretraživač automatski kreira i koje se čuvaju na vašem uređaju (laptop, tablet, pametni telefon itd.), kada posetite naš sajt. Kolačići ne oštećuju vaš uređaj, ne sadrže viruse, trojanske programe ili druge zlonamerne programe.

U kolačićima se čuvaju informacije, koje se pri ponovnom korišćenju istog uredjaja ponovo pojavljuju. Međutim, to ne znači da mi odmah saznajemo vaš identitet. Sa jedne strane, kolačići doprinose vašem boljem doživljaju našeg sajta. Na primer, koristimo takozvane kolačiće sesije (“session cookie”) da bismo prepoznali da ste već posetili pojedinačne stranice na našem veb sajtu. Oni se automatski brišu nakon napuštanja naše stranice.

Pored toga, da bismo poboljšali korišćenje našeg veb sajta, takođe koristimo privremene kolačiće koji se čuvaju na Vašem uređaju u određenom vremenskom periodu. Ako ponovo posetite naš sajt da biste koristili naše usluge, on će automatski prepoznati da ste već bili na sajtu i prepoznaće koje ste unose i podešavanja napravili, tako da ne morate ponovo da ih unosite.

Sa druge strane, koristimo kolačiće za statističku evidenciju i evaluaciju upotrebe naše veb stranice u svrhu optimizacije naše ponude (vidi »Alati za analizu«). Ovi kolačići nam omogućavaju da automatski prepoznamo da ste već bili na našem sajtu, kada mu ponovo pristupate. Ovi kolačići se automatski brišu nakon određenog vremena.

Koristimo podatke koji se obrađuju kolačićima kako bismo zaštitili naš legitimni interes i interes trećih strana.

Većina pretraživača automatski prihvata kolačiće.

Uvek možete podesiti svoj pretraživač tako da se na vašem računaru ne čuvaju kolačići ili da vas uvek obavesti pre nego što se kreira novi kolačić. Međutim, onemogućavanje kolačića u potpunosti može dovesti do toga da ne možete koristiti sve funkcije našeg veb sajta.

Alati za analizu

Google analitika (Google Analytics“)
Upotreba Google analitike na našim veb stranicama zasniva se na našem legitimnom interesu. Koristeći Google analitiku želimo da osiguramo dizajn zasnovan na potrebama i kontinuiranu optimizaciju naše veb stranice. S druge strane, pratimo statistiku korišćenja našeg sajta. Ove interese treba smatrati opravdanim u smislu gore pomenute odredbe.

Google analitiku obezbeđuje Google Inc. ("Google"). Google analitika koristi takozvane "kolačiće", tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru i koji omogućavaju analizu vaše upotrebe veb sajta. Informacije koje generiše kolačić o vašem korišćenju ove veb stranice se obično prenose na Google server u SAD i tamo se čuvaju. Međutim, ako se aktivira anonimizacija IP adrese na ovoj veb stranici, Google će vašu IP adresu skratiti u državama članicama Evropske unije ili drugim državama koje imaju  Sporazum o Evropskom ekonomskom prostoru. Samo u izuzetnim slučajevima će se puna IP adresa poslati na Google server u SAD i tamo skratiti. Mi koristimo Google analitiku na našim veb stranicama u varijanti koja radi sa anonimnim IP adresama. IP adrese će biti skraćene pre nego što budu poslate Google-u. ( "Gat._anonimizeIp ();").

Google koristi informacije dobijene od strane kolačića za procenu vašeg korišćenja veb stranice u naše ime, za sastavljanje izveštaja o aktivnostima na veb stranici i za pružanje drugih usluga vezanih za aktivnost veb stranice i izveštaja o korišćenju interneta operateru veb stranice. IP adresa koju vaš pretraživač prenosi u okviru Google analitike neće biti spojena sa drugim Google podacima, ali mi to ne znamo sigurno. Možete sprečiti skladištenje kolačića odgovarajućim podešavanjem softvera vašeg pretraživača; međutim, ističemo da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti da koristite sve funkcije ovog veb sajta. Pored toga, možete da sprečite da Google prikuplja podatke koje generiše kolačić i koji se odnose na vaše korišćenje veb sajta (uključujući vašu IP adresu), kao i obradu ovih podataka od strane Google-a tako sto ćete na ovom linku (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en) preuzeti i instalirati dostupan dodatak za pretraživač.

Za više informacija o uslovima korišćenja i privatnosti posetite https://www.google.com/analytics/terms/us.html ili https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=sr. Imajte na umu da je Google analitika na ovoj veb stranici proširena kodom "gat._anonimizeIp ();" kako bi se osiguralo anonimno prikupljanje IP adresa (tzv. IP-Maskiranje).

Možete onemogućiti prikupljanje pomoću Google analitike klikom na sledeći link. Biće postavljen Opt-Out-kolačić za isključivanje koji sprečava buduću kolekciju vaših podataka pri poseti ove veb-stranice: deaktiviraj google analitiku

Vaša prava u odnosu na vaše podatke
Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, uvek možete zatražiti informacije o vašim podacima koje obrađujemo.

Osim toga, ako imamo neke netačne ili nepotpune podatke o vama, možete zatražiti ispravku ovih podataka. Možete zatražiti i brisanje vaših podataka. Međutim, postoje slučajevi kada uprkos vašem zahtevu ne možemo ili ne smemo da izbrišemo vaše podatke. Ukoliko od nas zatražite da obrišemo ove podatke, mi ćemo proveriti da li ti razlozi zaista postoje. Ako postoje, mi ćemo izbrisati vaše podatke. U određenim slučajevima alternativa brisanju vaših podataka je ograničenje obrade vaših ličnih podataka. U tom slučaju nam recite kako želite da nastavimo obradu, a mi ćemo preispitati zakonske odredbe i pronaći način koji balansira vaše i naše interese.

Ukoliko smatrate da vam je neko od prethodno navedenih prava uskraćeno ili smatrate da na neki način obrađujemo vaše lične podatke protivno zakonu, u svakom trenutku možete da nam se obratite na sledeću email adresu info.belgrad@ikor.de. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom možete da podnesete predstavku odnosno pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Pravo na prigovor
Nekoliko puta smo pomenuli naš "legitimni interes" u ovoj politici privatnosti, koji nam kao osnov daje pravo da obrađujemo vaše podatke na ovim veb stranicama. Ako vaše lične podatke obradimo na osnovu našeg "legitimnog interesa", uvek možete uložiti prigovor na takvu obradu podataka. Za prigovor, međutim, morate da iznesete razloge "koji proizilaze iz vaše konkretne situacije", u skladu sa navedenim pravilom.

Ukoliko želite da iskoristite svoje pravo na prigovor, pošaljite e-mail na info.belgrad@ikor.de. Proverićemo vaš zahtev i obavestićemo vas o odluci povodom njega.

Bezbednost podataka
Naši sajtovi su SSL enkriptovani, t.j. transfer je osiguran i zaštićen od spoljne opstrukcije. Proveru da li je neka stranica našeg veb sajta enkriptovana, uvek možete prepoznati po zatvorenom prikazu ikone katanca ili ključa u donjoj statusnoj liniji pretrazivača.

Informacije za kandidate

Informacije o obradi vaših ličnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti
Odgovoran za obradu ličnih podataka: IKOR Development Center d.o.o. Beograd, ul. Birčaninova br 7.
Svrha obrade podataka: Potrebni su nam vaši lični podaci za sprovođenje procesa prijave prilikom zapošljavanja.

Pravni osnov za obradu podataka: Vaše lične podatke obrađujemo jer su nam ti podaci neophodni pre zaključenja ugovora o radu sa vama, kako bismo doneli odluku o kandidatima.

Primalac podataka: vaše podatke obrađujemo samo unutar IKOR AG i njegovih firmi ćerki. Pristup imaju samo zaposleni u odeljenju za ljudske resurse i direktor.

Transfer u treće zemlje: Prenosimo vaše podatke u Nemačku u privredno društvo koje je osnivač IKOR Development Center d.o.o. Beograd, iz razloga skladištenja na njihovom serveru.

Rok čuvanja: vaše podatke čuvamo dokle god je vaša prijava u procesu evaluacije. Ukoliko vas ne zaposlimo nakon toga, čuvaćemo vašu dokumentaciju još 6 meseci nakon negativnog odgovora. Nakon isteka 6 meseci svi vaši lični podaci će biti obrisani.

Ako vas ne zaposlimo, ali iz vaših dokumenata primetimo da ćete možda kasnije moći da nam se pridružite, sačuvaćemo vašu prijavu još 6 meseci uz vaš pristanak.

Vaša prava u vezi sa vašim ličnim podacima: uvek možete tražiti informaciju o tome da li i koje vaše lične podatke obrađujemo. Ako želite, prosledićemo vam kopiju baze vaših ličnih podataka.

Ako smo sačuvali netačne podatke o vama, imate pravo da zahtevate ispravku vaših podataka. Odmah ćemo to ispraviti.

Isto tako, imate pravo da od nas zatražite da izbrišemo vaše podatke. Međutim, možemo izbrisati vaše podatke samo ako nam oni više nisu potrebni kako bismo se pridržavali zakonskih odredbi. U ovom slučaju, pod određenim okolnostima, možete tražiti od nas da ograničimo obradu vaših podataka. Na primer, to je slučaj kada imamo pogrešne informacije o vama i treba nam vremena da to proverimo i ispravimo ih. U ovom slučaju nećemo koristiti vaše podatke dok to ne uradimo.

Ukoliko ste nam dali saglasnost za obradu vaših podataka, možete je opozvati u bilo kom trenutku. U tom slučaju nećemo više obrađivati vaše lične podatke.

Automatizovano donošenje odluka: Ne koristimo automatsko donošenje odluka (uključujući profilisanje).

Nadležni nadzorni organ: Ukoliko smatrate da vam je neko od prethodno navedenih prava uskraćeno ili smatrate da na neki način obrađujemo vaše lične podatke protivno zakonu, u svakom trenutku možete da nam se obratite na sledeću email adresu info.belgrad@ikor.de. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom možete da podnesete predstavku odnosno pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Autorsko pravo
Umnožavanje informacija ili podataka, posebno korišćenje tekstova, delova tekstova ili slika nije dozvoljeno tj. zahteva prethodnu saglasnost IKOR AG.

Pravne informacije
IKOR konstantno proverava i ažurira informacije na svojim veb stranicama. Ipak, IKOR ne može preuzeti nikakvu odgovornost ili garanciju za aktuelnost, tačnost i potpunost pruženih informacija.

Isto važi i za sve druge veb stranice, na koje se upućuje putem linka. IKOR nije odgovoran za sadržaj veb stranica, koje se tim putem otvaraju. Pored toga, IKOR zadržava pravo da izmeni ili dopuni date informacije.

Izjava o žigu
SAP, R / 3, mySAP, SAP NetWeaver i drugi SAP proizvodi i usluge koji su ovde pomenuti, kao i njihovi logotipi su zaštićeni žigovi ili registrovani žigovi SAP SE u Nemačkoj i drugim zemljama širom sveta. Svi nazivi proizvoda i usluga su žigovi njihovih kompanija.

Guidewire, Guidewire Software, Guidewire ClaimCenter, Guidewire PolicyCenter i Guidewire BillingCenter su zaštićeni žigovi Guidewire Software Inc registrovani u Americi ili drugim državama.

Top